Välj en sida

T H R I V E

DESIGN AV VARUMÄRKE, LANDNINGSSIDA & CASEFILM

CASE

Skolans första kundprojekt där uppgiften var att skapa en landningssida och marknadsföring för klädbutiken THRIVE, som är skandinaviens ledande konceptbutik inom ekologiskt och etiskt rättvist mode. Målet var att sprida THRIVE:s budskap och starka värderingar och att nå ut till fler tänkbara kunder.

 

PROCESS

Mitt och Vigfus fokus på arbetet blev att få fram och berätta värdet av att lägga en extra peng för ett mer rättvist mode, och med en uppmaning att sprida budskapet vidare. Vi arbetade mycket med upplevelsen för användaren, med mikroanimationer som en del av verktygen. Min del i arbetet blev till större grad designen, medan Vigfus tog den ledande rollen för copyn. Sebastian tog vid med utveckling i form av kod av landningssidan.

 

LÖSNING

En ledsagande, stegvis berättande landningssida om THRIVE:s budskap där användaren ska bli övertygad och motiverad att handla mer ekologiskt och därmed göra skillnad. Med en uppmaning om att sprida ordet via vår framtagna kampanjhashtag #PAY4CHANGE, och en slutlig direktlänk till webbshoppen.

 

INFO

Nov 2017, Yrgo
Design/framtagning av varumärke och landningssida i samarbete med Vigfus Valgeirsson (Digital designer) & Sebastian Palm (Webbutvecklare).

Casefilmen var en individuell uppgift.

VERKTYG

Sketch
Invision
Illustrator
After Effects

CASEFILM

En casefilm jag skapat utifrån den framtagna designen till projektet.

KAMPANJ-HASHTAG

Vår research visade att ingen tidigare hade gjort en kampanj med taggen #PAY4CHANGE, och vi kände att denna slogan innehöll hela den grundtanke som THRIVE står för och även det budskap som de vill nå ut med. THRIVE ville även ha en betydligt mjukare och vänligare “tone och voice” än den tidigare kampanjen FUCK FAST FASHION, och komma ifrån att skuldbelägga och verka mer inkluderande i sin framtoning.
Denna slogan är mer hoppingivande, den ger en känsla av att kundens val är viktiga och att alla kan göra verklig skillnad.
Efter vår research fick vi också reda på att om ett högre pris på en produkt berodde på att produkten tillverkats på ett etiskt, hållbart och rättvist sätt så var majoriteten beredda på att betala mer.
För att placera THRIVE som det hållbara och självklara alternativet mot konventionella klädbutiker så kände vi därför att de behövde ett starkare varumärke.
– THRIVE valde att sedan använda #PAY4CHANGE aktivt i deras marknadsföring, och den har också fått den spridning som vi var ute efter – och fler företag har börjat att anamma den.

LOGOTYP

Tidigt i processen med arbetet att stärka THRIVES varumärke valde jag att göra om deras befintliga logga. Vi ville att den nya loggan skulle representera THRIVE:s moderiktning och stil – som modern och vågad. Inuti loggan tog jag även fram en logo mark, som kunde användas enskilt som ett identitetsbyggande signum. Formen härstammar från inspirationen jag hämtade av alkimisternas symbolspråk – och representerar ordet ”Earth”/”Jord”.
Till denna valde vi att ta fram komplementsymboler som symboliserar resterande delar av miljön, så som ”Vind”, ”Vatten” och ”Eld”, som kunde användas i vår vidare utformning av landningssidan.

STYLESHEET

Vi valde att använda oss utav ARCA MAJORA 3 som rubriktypsnitt. Med sina vassa kanter och tydliga linjer kompletterar typsnittet vårt tillhörande symbolspråk.
Vi valde ut två primärfärger och en accentfärg för att lyfta fram och ge mer attityd och fart i kampanjen.

UX / ANIMATIONER

För att förtydliga THRIVE:s värderingar, identitet och starka säljargument – valde jag och Vigfus omsorgsfullt ut innehållet som vi formulerade och designade för att förstärka upplevelsen, skapa intresse och interaktivitet hos en tänkbar användare. 
De animationer vi tog fram var ett centralt verktyg till detta.  De var även till för att leda användaren vidare i vår stegvisa berättelse, som slutligen via en länk direkt till webbutiken skulle ge en närmare titt – och resultera i ett eventuellt köp.

RESPONSIV DESIGN